Vanuit mijn liefde voor kleur, licht en ambachtelijk werk is in 2007 mijn glas in lood-atelier ontstaan. Naast eigen creaties, werk ik in opdracht op basis van een idee of wens van de klant.  In wisselwerking komen we tot een ontwerp dat aanspreekt in vormen en kleuren. Indien gewenst heb ik voorbeeldboeken om tot ideevorming te komen.

Glas in lood brengt sfeer met vele toepassingsmogelijkheden: van ramen in binnendeuren & voorzetramen, tot raamhangers, uithangborden, windlichten etc.

Het maken van glas in lood is een arbeidsintensief proces. Op basis van een idee/ voorkeur wordt een ontwerp gemaakt. Dit idee kan betrekking hebben op vormen, kleuren, maar ook concrete afbeeldingen of symbolen. Ook komt het voor dat er al een volledig ontwerp is, dat alleen nog toepasbaar voor glas in lood hoeft te worden gemaakt. Vervolgens wordt de keuze gemaakt voor het type glas en het te gebruiken lood. Naast de kleur van het glas speelt de structuur en transparantie van het glas een rol. De keuze hangt af van persoonlijke smaak en het te bereiken effect met het ontwerp. Naast de keuze van het glas kan met de breedte van het lood een strak, speels of spannend effect bereikt worden.

Het ontwerp wordt uitgewerkt in een werktekening en sjablonen. Aan de hand van de sjablonen wordt het glas gesneden en eventueel geslepen. Indien van toepassing in het ontwerp worden één of meerdere stukken glas gebrandschilderd. Vervolgens wordt het glas in het lood gezet. Na het aanhameren worden de verbindingspunten aan twee zijden gesoldeerd. Vervolgens wordt het werk gekit en aangebeend. Na het schoon maken van het raam kan het eventueel gepatineerd worden, waardoor het lood een “oudere” aanblik krijgt.

Ik verwerk mijn glas in lood niet in dubbel glas, maar geef de voorkeur aan voorzetramen.

2019-05-09T20:17:54+01:00

Schuifdeuren oude stijl

Deze ramen zijn voor een klant opnieuw in het lood gezet, kapot glas vervangen en gepatineerd om het een oude aanblik te geven. Na de verbouwing van het huis, was ook het glas in lood

2019-05-09T21:42:41+01:00

Drieluik

In opdracht van een klant: drieluik van voorzetramen, in plaats van folie, voorkomt inkijk vanuit de straat. En haalt met het bloemmotief, de tuin naar binnen in het huis...

2019-05-09T21:51:45+01:00

Mandala

Deze mandala raamhanger is uitgevoerd in blauw waterglas, met tongen van vuur in tisch cathedraal en corella. De hanger heeft een doorsnede van 50 cm.