Zalig Zitten in een unieke stoel van Atelier Mooi Gemaakt

In 2018/2019 heb de vakopleiding tot professioneel Meubelstoffeerder gevolgd. Na afronding van de basismodule, volgden de verdiepingsmodules authentiek (crin) en modern (schuim) en als laatste: designstoelen.

Mijn doel is unieke, gave stoelen te maken die ook heerlijk comfortabel zitten. Kwaliteitsstoelen met een verfrissende vormgeving. Blikvangers voor in huis. Ik vind het geweldig om oude stoelen, die nog veel te mooi zijn om weg te gooien, een tweede leven te geven. En dan op een bijzondere, unieke manier. Ik knap zo nodig de stoelromp op, vervang het hele binnenwerk en voorzie de stoel van een mooie nieuwe stoffering.  Er staat weer een prachtstoel die nog vele jaren mee kan. Een mooi design is tijdloos, wat vaak resulteert in een mooiere en kwalitatief betere stoel dan een gelijk geprijsde moderne stoel van een winkelketen. En een duurzaam alternatief.

Ik hoop deze pagina de komende tijd te kunnen aanvullen met vele mooie voorbeelden van mijn unieke stoelen!

Set van 4 authentiek gestoffeerde eetkamerstoelen

Op authentieke wijze gestoffeerde eetkamerstoelen met 5 slagsveren en crin. Hierdoor hebben de stoelen een stevige, maar zeer comfortabele zit.  Het is een set van vier in twee bij elkaar passende (zee)tinten. De stoelen zijn geschilderd met Annie Sloan Chalk Paint in Amsterdam Green (2 stuks ) en Abusson Blue (2 stuks) en beide licht gebrushed met Duck Egg. Vervolgens zijn ze afgewerkt met Clear Wax. De stoelen zijn bekleed met NComo meubelstof van Escolys België in groen en blauw. De rugzijde van alle stoelen hebben een bijpassende, zachte bloesemstof. De stoelen zijn tenslotte afgewerkt met siernagels.

Kortom een unieke set kwalitatief goede eetkamerstoelen die mooi zouden passen in een sfeervol en persoonlijk interieur. Iets voor jou?

Kijk voor de actuele prijs op de winkelpagina.

Heerlijke leesstoel op moderne wijze gestoffeerd

Dit project betrof een mooie stoel uit de 40-er jaren uit Amsterdam. Helemaal ontleed en stap voor stap weer opgebouwd met nieuwe materialen. Met een verfrissende en unieke uitstraling. Een mooie en lekker zittende eyecatcher!

Het binnenwerk van de stoel is geheel vanuit polyether opgebouwd en heeft daarmee een iets zachtere zit dan met crin. Hij is gestoffeerd met een combinatie van stoffen in zwart en roodtinten en een dessin met de Japanse klaproos. Een heerlijk leesstoel…

Te bezichtigen en te koop in mijn atelier in Breda. Kijk voor de actuele prijs in de winkel.

Bij interesse kun je me mailen of het contactformulier invullen.

Authentiek gestoffeerde fauteuil met gecapitonneerde rug en armleuningen

Tijdens het schilderen van deze stoel met Annie Sloan Chalk Paint French Linnen, kwam ik erachter dat de fauteuil exact dezelfde houtversiering heeft als de eerder gestoffeerde groen-blauwe eetkamerstoelen. Een stoel uit dezelfde tijd dus.

Deze stoel is ook met crin gevuld. Door de 6-slags veren en de crin heeft de stoel een lekkere stevige zitting. De rug en armen hebben daarnaast een schuimvulling, waardoor het heerlijk leunen is tegen het zachte velours. De achterzijde is bekleed met dezelfde kubistische stof als de zitting; een moderne knipoog bij een antieke stoel. De stoel is afgewerkt met een dubbele piping van het oker velours waarmee ook de rug en armleuningen zijn bekleed.

Deze stoel is te koop en te bezichtigen in mijn atelier in Breda. Kijk voor de actuele prijs op de winkelpagina.

Bij interesse kun je me mailen of het contactformulier invullen.

Designstoel

Mijn nieuwste project is een designstoel: de Tulpstoel van Gerard van de Berg. Deze stoel wordt voor mij de eerste kruisbestuiving tussen mijn viltwerk en stoffeerwerk: waar ik de binnenkant van de stoel heb bekleden met zachte meubelstof in verschillende rood/rozetinten, is de buitenzijde bekleed met handgemaakt vilt in een mengsel van Merinowol en zijdevezel, gevlamd zoals deze mooie tulp….

De stoel is te bezichtigen en te koop in mijn atelier in Breda.

Set van 4 oude kloosterstoelen

Een ander nieuw project is een set van 4 van deze oude kloosterstoelen; de stof kapot, het schuim vergaan en de lak vergeeld en niet meer van deze tijd. Maar  de oorspronkelijk houtkleur is mooi. Eens kijken of we die terug kunnen krijgen. En de basis voor de zit is goed. Nieuw materiaal zal wonderen doen. En welke mooie stof zou hier bij gaan passen?

Project

Toekomstmuziek

Project

Toekomstmuziek

Project

Toekomstmuziek