Viltjuweeltjes, collage 16 stuks

Viltjuweeltjes van Atelier Mooi Gemaakt

Vilt is een prachtig natuurproduct dat door toegewijd handwerk vanuit losse wolvezels (en zijde) met water en zeep tot één geheel wordt gemaakt. Hierdoor is er veel mogelijk qua kleurverloop en vormgeving.

Met mijn Viltjuweeltjes kun je je eigen een persoonlijke collage samenstellen van vormen en kleuren die je het meest aanspreken. De Viltjuweeltje hebben een A5-formaat (circa 21 x 15 cm). De viltwerkjes zijn opgespannen op MDF met een gaatje om deze aan een (zelfklevende) spijker op te hangen. Het gewicht licht meestal rond de 350 gram.

Op de website zie je een collecte van welke Viltjuweeltjes er tot nu toe gemaakt zijn. Sommige daarvan zijn op dit moment nog te koop, andere kan ik op verzoek maken. Daarnaast is het mogelijk om er in opdracht een bepaald aantal naar wens te laten maken in zelfgekozen kleuren en vormen.  Op deze wijze kun je een uniek en persoonlijk kunstwerk laten samenstellen. Heb je hier interesse in, stuur dan een mail naar suzan@mooi-gemaakt.nl. Afhankelijk van de complexiteit variëren de prijzen per stuk van €100 tot € 150.

Naast de Viltjuweeltjes maak ik ook grotere wand-viltwerken, tot circa maximaal 0,8 bij 1.30 meter.

De toepassingsmogelijkheden voor vilt zijn eindeloos. Behalve wandobjecten maak ik vilten kussens, tassen, vazen en verwerk ik vilt in mijn stoffeerprojecten, waardoor unieke stoelen met een knipoog ontstaan.